Methodisch werken in de zorg

Vanuit Vilans is er met de nota ‘Methodisch werken mensenwerk’ opnieuw aandacht voor het methodisch werken. Naast het persoonsgericht werken, is dit is een van de pijlers van het Kwaliteitskader. Er wordt nog te weinig methodisch gewerkt, terwijl dit met de methodiek van Mikzo® eenvoudig en snel kan. Lees meer hierover op de Mikzo® website.

Het Mikzo® systeem is als classificatie speciaal ontworpen voor zorgorganisaties om het methodisch werken en regelarm werken mogelijk te maken. De methodiek Mikzo® is inmiddels in de meest gangbare systemen op een goede wijze ingebouwd, de grote leveranciers hebben een zogenaamde ‘Groene Krul’.

Het Mikzo® wordt dagelijks met succes ingezet bij achtenveertig zorgorganisaties. Meer dan 40.000 cliënten in ruim 300 verpleeghuizen, en 20.000 cliënten in de thuiszorg, hebben een Mikzo®plan. Dit zorgplan reist met de cliënt mee en de zorgmedewerkers hoeven maar één keer een zorgplan aan te maken.

De overstap naar het methodisch werken met de Mikzo® classificatie kan snel en eenvoudig worden gerealiseerd. Onder andere Florence, Magentazorg, Valkenhof, Vilente en de Rijnhoven zijn al voorgegaan. Carinova, Noorderboog en de Accolade Zorggroep maken nu de overstap.

Wil jij meer weten? Neem contact op en ontvang een boekje op maat voor jouw organisatie. Het team van CareNext in Zevenaar, met specialisten op ieder terrein, helpt je graag op weg!

Gegevens hoeven maar één keer te worden ingevoerd. Verschillende lijsten met risicosignaleringen zijn onderdeel van het Meetinstrument Kwaliteit van Zorg (MIKZO®), een meetinstrument dat via het beantwoorden van een beperkt aantal vragen de zorgdoelen in kaart brengt. Daarnaast kan familie gebruikmaken van het dossier. Ze kunnen bijvoorbeeld afspraken noteren in de agenda van een cliënt. Medisch en zorgpersoneel heeft ook toegang tot die agenda. “Daar is een mooie term voor”, zegt Martine Klinken, verzorgende bij De Rijnhoven: “Het nieuwe ECD is een samendossier”.

Bron: (Ont)regel de zorg, goede praktijken van
KPMG, november 2020

Kantoor

CareNext

Mercurion 26
6903 PZ Zevenaar

Privacy verklaring

Gegevens
Mail: contact@carenext.nl

Tel: 0316 74 56 34

Volg ons