Mikzo Kompas is een classificatie die naadloos aansluit bij het Integrale Zorgakkoord en bij het Generieke Kompas.

Wat is het Mikzo Kompas

Het anders organiseren van de zorg is een van de grote opgaven de komende jaren. Met minder mensen moet er meer werk worden gedaan. Het draait allemaal over eigen regie en de zelfredzaamheid van de zorgvragers. Niet de ziekte staat centraal, maar de oplossing. Kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven gaan hand in hand. Daarnaast staat op allerlei manieren digitaal werken en efficiëntie voorop.

Het Mikzo Kompas is de volgende stap in de zorg. Deze classificatie sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in de zorg. De indicatoren van de Kwaliteitskaders zijn opgenomen en alle gebieden en indicatoren zijn in lijn gezet met de ZIB’s van het Nictiz, inclusief de Snomed CT-codes. Het doel van het Mikzo Kompas is dat in er in de zorg aantoonbaar meer gebruik wordt gemaakt van zorgtechnologie en informele zorg en dat deze doelmatig worden ingezet.

Wat zit er "in" het Mikzo Kompas?

De volgende onderdelen worden ingezet om het Mikzo Kompas in jouw organisatie succesvol te implementeren:

Het Mikzo zorgmodel en indiceren volgens het Generieke kompas en de principes van Mikzo®Kompas.

Scholing van de (wijk)verpleegkundigen met een online training van 90 minuten en scholing van zorgmedewerkers en mantelzorgers met webinars rond de zorgpaden.

Inzet van een online leeromgeving met veel kleine leereenheden. Dit gaat via een pullprincipe in plaats van met een push-principe.

Inzet van digitale leerkaarten in het zorgdossier in het ECD. Aanpassen van de inrichting van het ECD.

Onderzoek naar het resultaat met twee meetmomenten.

Projectbegeleiding.

Deze klanten gingen je voor:

  • marente
  • careyn
  • cicero
  • kalorama
  • liberein
  • livio
  • meandergroep
  • noorderboog

Informatie Mikzo Kompas

Ruim 70 zorginstellingen werken al jaren met het Mikzo. Het is een bewezen effectieve methode voor thuiszorg en de verpleeghuiszorg. Nieuwsgierig hoe het Mikzo binnen jullie organisatie toegepast kan worden? Neem eens contact op. Onze specialisten kunnen er alles over vertellen.

Meer weten?

Download flyer